Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kompetensutveckling för personal

Helhetslyftet ger dig som medarbetare fantastiska möjligheter till kompetensutveckling som stöd i mötet med tredjelandsmedborgare.

Kompetensutvecklingen är indelad i tematiska områden som innehåller både fristående digitala föreläsningar och fysiska workshopsträffar som bygger på dina och kollegors erfarenheter. Genom träffarna får du möjlighet till kollegialt utbyte med medarbetare från andra verksamheter. Under hösten ges du möjlighet att delta i en workshopsserie inom “Olika och jämlika” genomförd av Kvinnofolkhögskolan.

Inom “Hälsolitteracitet” och “Barnets rätt” erbjuds föreläsningar där du och dina kollegor kan delta digitalt och inspireras av och samtala kring bland annat minoritetsstress och barnkonventionen. Ytterligare ett tema erbjuds dig som arbetar som språk- eller yrkeslärare inom kombinationsutbildningar och där ni vill utveckla ert integrerade arbetssätt. Kompetensutveckling planeras och genomförs av Skaraborgs kommunalförbund och datumen för de kommande träffarna sätts i juni 2023.

Till vem vänder sig kompetensutvecklingen?

Till dig som är anställd inom Helhetslyftet men också till dig som är kollega till en medarbetare involverad i Helhetslyftet och som i din yrkesroll träffar projektets målgrupp, det vill säga, tredjelandsmedborgare.

Vi har delat upp träffarna i områden.Beroende på var du verkar geografiskt så sker utbildningstillfällena på olika platser och dagar.

Vänersborgsgruppen:

Röda Korset, Restad Gård AB, Billströmska folkhögskolan, Dalslands folkhögskola och projektkansli.

Göteborgsgruppen:

Fem samverkande kommuner med jobbspår samt Angereds folkhögskola, Mångkulturella folkhögskolan, Nordiska folkhögskolan och Göteborgs folkhögskola.

För dig som är medarbetare i “Nästa steg” eller “Kombinationsutbildningar” och önskar delta i Kvinnofolkhögskolans kompetensutveckling “Olika och jämlika” ser vi helst att du deltar på träffarna i Vänersborg.

Observera att Chefsgrupperna har andra geografiska indelningar.

Hur anmäler jag mig till kompetensutvecklingen?

Alla tillfällen, både fysiska och digitala, anmäler du dig till via Regionkalendern.

I Regionkalendern söker du på Helhetslyftet och får fram alla möten och föreläsningar som erbjuds. Vid fysiska träffar finns en maxkapacitet och medarbetare anställda inom Helhetslyftet kommer att prioriteras.

https://regionkalender.vgregion.se

För frågor angående anmälningarna kan ni maila helhetslyftet@vgregion.se

Du kan läsa mer om de olika träffarna här.

Ni kan också ladda ner en broschyr här som innehåller alla utbildningar.

 

Medfinansieras av Europeiska unionen