Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Projekt & Uppdragskurser

Svenska för VGR-medarbetare

VGR har sedan 2015 ett eget team med språklärare. Lärarna är anställda i VGR Folkhögskoleförvaltning men arbetar på uppdrag av VGR Akademin, våra sjukvårdsförvaltningar, Folktandvården samt Regionservice m.fl. Syftet med att ha ett eget lärarteam är att inom vår egen organisation kunna erbjuda språkundervisning som är lättillgänglig, flexibel, prisvärd och av god kvalitet.

Läs mer om kurserna på: https://www.vgrfolkhogskolor.se/projekt--uppdragskurser/Svenska-for-personal/

ViA - Västra Götalandsregionens introduktion i arbetslivet

Västra Götalandsregionens introduktionsjobb riktar sig till dig som är ung, arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen.

Syftet är att ge unga arbetssökande möjlighet till ett introduktionsjobb under ett helt år inom någon av alla de olika arbetsplatserna i Västra Götalandsregionen. Genom detta vill vi ge arbetslivserfarenheter som ökar möjligheterna att komma in på den reguljära arbetsmarknaden och på sikt skall detta leda till att minska arbetslösheten hos de unga i Västra Götaland.

Läs mer på Program ViA:s egna sida: www.vgregion.se/ViA

Se reportage om ViA: https://www.tv4.se/nyheterna/klipp/nytt-projekt-ger-jobb-åt-arbetssökande-och-avlastar-sjukvården-det-är-verkligen-win-win-11973220

PLUS Intro - Utbildning i yrkessvenska med sjukvårdsintroduktion för nyanlända läkare och sjuksköterskor

VGR Folkhögskolor och Koncernstab HR i Västra Götalandsregionen erbjuder en utbildning i svenska språket med sjukvårdsinriktning till nyanlända läkare och sjuksköterskor. Genom att erbjuda undervisning i ett tidigt skede vill vi förkorta och underlätta deltagarnas väg till svensk legitimation och arbete i sjukvården.

Läs mer om utbildningen på: https://www.vgrfolkhogskolor.se/projekt--uppdragskurser/plus-intro/

Vi-projektet

Projektet Vi arbetar med att skapa goda förutsättningar för att unga vuxna ska kunna styra sin framtid. Vi ägs av VGR Folkhögskoleförvaltningen och medfinansieras av ESF.

NEETs for NEETs

Ett projekt som fokuserar på medskapande bland unga som varken arbetar eller studerar.


Senast uppdaterad: 2022-02-17 17:47