Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Dalslands folkhögskola

Dalslands folkhögskola består av två enheter. I Färgelanda där det finns internat och i centrala Trollhättan som är externat.

Kurser i Färgelanda

 • Page list icon
 • En folkhögskoledeltagare som läser i en bok. I bakgrunden ser vi en annan folkhögskoledeltagare.

  Allmän kurs med högskolepoäng riktar sig till dig som vill studera på högskola eller universitet och som därför behöver komplettera dina tidigare studier från folkhögskolan, gymnasiet eller en utbildning i utlandet. Förutom att läsa ämnen som du saknar på gymnasienivå så går du även kursen Introduktion till högskolestudier, som ger 15 högskolepoäng. När du klarat av dina studier har du möjlighet att söka en garantiplats på några av Högskolan Västs utbildningar!

 • En polisbåt med två poliser som spanar.

  Allmän kurs HögskoleVux Samhällsbärande yrken riktar sig till dig som behöver komplettera dina tidigare studier på gymnasienivå och som är intresserad av att bli till exempel polis, socionom eller jurist. Förutom att läsa gymnasiala ämnen går du en högskolekurs som förbereder dig för att klara en universitetsutbildning till ett samhällsbärande yrke. Efter studierna har du möjlighet att söka en garantiplats på några av Högskolan Västs utbildningar.

 • Två vandrare på toppen av en höjd. Utsikten består av skog, fält och en sjö med dimma över.

  En kurs för dig som vill lära dig mer om Dalsland och ha möjlighet att kunna bli Dalslandsguide. Kursen går på kvartsfart. Om du genomför hela kursen har du möjlighet att guida upp för att bli certifierad guide enligt SveGuides normer.

 • Trädgårdshandskar, trädgårdsspadar, jord och grönsaker

  Ettårig folkhögskolekurs för dig som vill ställa om till ett hållbart liv.

 • Två folkhögskoledeltagare på Livslinjen. De sitter på en klipphäll vid en skogstjärn. Solen skiner.

  Jag önskar att jag hade bättre självförtroende och självkänsla. Jag önskar att jag kunde känna hopp och glädje igen. Vad vill jag med mitt liv? Hur behöver jag leva mitt liv för att må bra?

 • Två deltagare med klätterutrustning uppe på en klippa.

  En ettårig yrkesutbildning för dig som vill arbeta med att guida människor på äventyr i naturen.

 • Två folkhögskoledeltagare i ett klassrum. Den ena ser ut att tänka högt och den andra noterar tankarna på ett papper.

  Den här kursen riktar sig till dig som är arbetssökande och inte har slutfört grund- eller gymnasieskolan.

Kurser i Trollhättan

Besök Dalslands Folkhögskolas webbplats

Senast uppdaterad: 2022-02-22 13:39