Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Billströmska folkhögskolan

Billströmska folkhögskolan ligger mitt på ön Tjörn i södra Bohuslän, 6 mil norr om Göteborg. Skolan har ett stort internat med cirka 100 boende. Boendet är nyrenoverat och mycket fint.

Kurser på Billströmska folkhögskolan

 • Allmän kurs

  Här på Billströmska folkhögskolan satsar vi mycket på vår allmänna kurs. Förutom engagerade lärare, en stimulerande miljö och intressanta studier, så gör vi flera studiebesök och studieresor.

 • Att läsa allmän kurs med estetisk inriktning innebär att du läser ämnen som kan leda till grundläggande behörighet samtidigt som du har en tredjedel estetiska timmar på ditt schema. Utöver grundläggande behörighet har du möjlighet att läsa in flera gymnasiekurser.

 • Allmän kurs - Musik

  Allmän kurs med musikinriktning (AllMu) har mysiga lokaler i skolans musikhus och ett trivsamt hemklassrum.

 • Ansökan till HT 23 öppnar i februari. Naturvetenskapligt basår är en kurs för dig som är intresserad av naturvetenskap och vill öka dina möjligheter att studera vidare på högskola eller universitet inom exempelvis medicin, teknik eller naturvetenskap. Efter avslutade studier på det Naturvetenskapliga basåret har du möjlighet att söka utbildningar som kan leda till yrken som exempelvis läkare, ingenjör eller veterinär.

 • Tre deltagare spelar musik tillsammans.
 • Ansökan till HT 23 öppnar i februari. Denna utbildning är till för dig som vill gå en yrkesutbildning inom en bransch där det råder personalbrist. Efterfrågan på vård- och omsorgspersonal väntas vara mycket stor under de närmaste åren och möjligheterna att arbeta såväl inom äldreomsorg, funktionshinder och sjukvård är goda. Efter att ha genomfört studierna med godkänt resultat har du de praktiska och teoretiska kunskaper som krävs för att arbeta inom vård och omsorg på grundläggande nivå.

 • Den här kursen vänder sig till dig som vill vara med och skapa en hållbar framtid. Och som, bokstavligt talat, vill bygga ett hus. I samarbete med Egnahemsfabriken på Tjörn erbjuder Billströmska folkhögskolan en utbildning, där du under en termin lär dig grunderna i hållbart byggande. Teoretiska studier på skolan blandas med praktiskt arbete på Egnahemsfabriken. Du kan vara omställare, nystartare, nybyggare eller arkitektstudent med intresse för medskapande design.

 • Bild över spanska byn Vejer de la Frontera

  De ungas rätt – en hållbar framtid är en kurs för dig som är engagerad i globala rättvisefrågor med fokus på klimat och omställning. På den här kursen lär vi oss hur klimat- och miljöförändringar hör ihop med rättvisefrågor – lokalt som globalt. Vi deltar aktivt i lokala projekt och gör studiebesök i verksamheter som på olika sätt främjar ett hållbart samhälle. Vi praktiserar hållbart resande och åker på interrail till Spanien för att jämföra hur engagemanget för social rättvisa och klimaträttvisa ser ut där. Därför är studier i spanska en viktig del av kursen.

 • Blommor framför en vit byggnad

  Välkommen till Billströmska på sommarkurs 2022!

Besök Billströmska folkhögskolans webbplats

Senast uppdaterad: 2022-02-22 13:38