Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Billströmska folkhögskolan

Billströmska folkhögskolan ligger mitt på ön Tjörn i södra Bohuslän, 6 mil norr om Göteborg. Skolan har ett stort internat med cirka 100 boende. Boendet är nyrenoverat och mycket fint.

Kurser på Billströmska folkhögskolan

 • Allmän kurs

  Kursen vänder sig till dig som inte har grundskole- eller gymnasiebehörighet. Vi har engagerade lärare och en stimulerande miljö i mindre klasser.

 • Kursen vänder sig till dig som inte har grundläggande behörighet från gymnasiet och vill kombinera dina ämnesstudier med kreativitet i konst och uttryck. Vi har inspirerande lokaler som du har tillgång till efter skoltid.

 • Allmän kurs - Musik

  Kursen vänder sig till dig som saknar grundläggande behörighet från gymnasiet och vill kombinera dina ämnesstudier med musik. Vi har ett fint musikhus som du har tillgång till efter skoltid.

 • Den här kursen vänder sig framförallt till dig som har ett annat språk än svenska som modersmål.

 • Kursen vänder sig till dig som är intresserad av naturvetenskap och vill öka dina möjligheter att studera vidare på högskola eller universitet inom medicin, teknik eller naturvetenskap. Efter avslutade studier hos oss har du möjlighet att söka vidare till utbildningar som leder till yrken som exempelvis läkare, ingenjör eller veterinär.

 • Tre deltagare spelar musik tillsammans.
 • deltagare i metodrummet

  Denna yrkesutbildning vänder sig till dig som vill, eller redan jobbar, med människor inom vård och omsorg.

 • Den här kursen vänder sig till dig som vill vara med och skapa en hållbar framtid. Och som, bokstavligt talat, vill bygga ett hus. I samarbete med Egnahemsfabriken på Tjörn erbjuder Billströmska folkhögskolan en utbildning, där du under en termin lär dig grunderna i hållbart byggande. Teoretiska studier på skolan blandas med praktiskt arbete på Egnahemsfabriken. Du kan vara omställare, nystartare, nybyggare eller arkitektstudent med intresse för medskapande design.

 • Bild över spanska byn Vejer de la Frontera

  De ungas rätt – en hållbar framtid är en kurs för dig som är engagerad i globala rättvisefrågor med fokus på klimat och omställning. På den här kursen lär vi oss hur klimat- och miljöförändringar hör ihop med rättvisefrågor – lokalt som globalt. Vi deltar aktivt i lokala projekt och gör studiebesök i verksamheter som på olika sätt främjar ett hållbart samhälle. Vi praktiserar hållbart resande och åker på interrail till Spanien för att jämföra hur engagemanget för social rättvisa och klimaträttvisa ser ut där. Därför är studier i spanska en viktig del av kursen.

 • Blommor framför en vit byggnad

  Varmt välkomna till Billströmska på sommarkurs 2023!

 • Utbildningen är för dig som är utbildad undersköterska och har fått ett godkännande av din närmaste chef att du kan gå utbildningen.

Besök Billströmska folkhögskolans webbplats


Senast uppdaterad: 2022-02-22 13:38