Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fristads folkhögskola

Fristads folkhögskola är belägen på anrika Frista 'he', ett gammalt exercisfält i Fristads samhälle, cirka 12 km norr om Borås. Folkhögskolan har en tydlig miljöprofil.

Kurser på Fristads folkhögskola

 • Tre deltagare läser i papper.

  Nu är det möjligt att göra en sen ansökan för att starta hösten 2022.

 • Blommor på en ång. Skolhus i bakgrunden.

  Med våra profiler får du lära dig mer om ett ämne som intresserar dig lite extra. Ett bra sätt att förbereda sig för vidare studier inom ett speciellt område. Fyra dagar i veckan läser du allmänna ämnen som ger behörighet. En dag i veckan läser du profil.

 • Växthus
 • Funderar du på att starta eget företag? Har du yrkesmässiga kunskaper inom till exempel turism, hantverk, trädgård, konst eller kultur? Under den här distanskursen får du kunskap om hur du kan utveckla din affärsidé till ett hållbart företag samtidigt som du får möjlighet att diskutera dina idéer med andra. Ansöker gör du i vår ansökningsmodul i Schoolsoft. Länken finner du längst ned på denna sida.

 • Nu har vi startat vår andra omgång av Hållbar människa - hållbart liv, kursen som ger dig tid för reflektion och verktyg för att kunna leva mer hållbart i framtiden. Att ställa om till ett  hållbart samhälle handlar inte bara om förändringar i det yttre. Det handlar lika mycket om vår relation med naturen, med varandra och med oss själva  – en så kallad  inre omställning. Kursen är platsförlagd på folkhögskolan.

 • Grundläggande trädgårdsutbildning inom ekologisk odling och skötsel av utemiljöer!

 • Glad undersköterska

  Är du intresserad av människors hälsa och vill jobba inom vården i framtiden? Som utbildad undersköterska har du en bred kompetens och kan arbeta såväl på vårdcentral och sjukhus som inom äldreomsorg, hemtjänst och med människor med funktionsnedsättning. Det finns stora behov av utbildad personal, framförallt inom hemtjänst och äldreomsorg. Efter kursen kommer du ha goda chanser till anställning.

 • kvinna med färgglatt garn i famnen

  Fristads folkhögskola erbjuder olika kurser i vävning. De passar både dig som vill ha ett nytt och kreativt intresse i vardagen eller dig som siktar på att arbeta som konsthantverkare eller vill vidareutbilda dig inom det textila.

 • deltagare sitter på golvet
 • Bli yrkesbiodlare! Intresset för biodling ökar generellt i Sverige, inte minst för att fler och fler inser binas betydelse för pollinering och biologisk mångfald. Utrustningen är lättare och därför kan fler bedriva biodling. Våren 2023 startar Fristads folkhögskola nästa omgång av kursen för dig som vill ta steget från hobbynivå till att bli yrkesbiodlare.

 • Du som är synskadad har möjlighet att delta i kurser på folkhögskolan för att lättare klara av svårigheter som kan uppstå på grund av din synskada.

 • Samlad bild med 2022 års sommarkurser

  Välkommen med din ansökan!

Besök Fristads folkhögskolas webbplats

Senast uppdaterad: 2022-02-22 13:40