Fristads folkhögskola

Fristads folkhögskola är belägen på anrika Frista 'he', ett gammalt exercisfält i Fristads samhälle, cirka 12 km norr om Borås. Folkhögskolan har en tydlig miljöprofil.

Kurser på Fristads folkhögskola

 • Tre deltagare läser i papper.
  Allmän kurs

  Ansökan till höstterminen 2024 är öppen för Allmän kurs Grund NPF. Övriga ansökningar till allmän kurs är stängda.

 • Blommor på en ång. Skolhus i bakgrunden.
  Profiler

  Med våra profiler får du lära dig mer om ett ämne som intresserar dig lite extra. Ett bra sätt att förbereda sig för vidare studier inom ett speciellt område. Fyra dagar i veckan läser du allmänna ämnen som ger behörighet. En dag i veckan läser du profil.

 • Växthus
 • Trädgårdsdeltagare samtalar om odlingar
  Trädgårdsutbildningen

  Ansökan för omgång 2024 i Grundläggande trädgårdsutbildning inom ekologisk odling och skötsel av utemiljöer är nu stängd.

 • Glad undersköterska
  Undersköterskeutbildning

  Är du intresserad av människors hälsa och vill jobba inom vården i framtiden? Med en undersköterskeutbildning uppfyller du kraven för den skyddade yrkestiteln. Då har du goda chanser till en tillsvidareanställning i en bransch med stora rekryteringsbehov!

 • Alicia sitter i vävsalen
  Vävutbildning

  Fristads folkhögskola erbjuder olika kurser i vävning. De passar både dig som vill ha ett nytt och kreativt intresse i vardagen eller dig som siktar på att arbeta som konsthantverkare eller vill vidareutbilda dig inom det textila.

 • deltagare sitter på golvet
  Växa

  Vår VÄXA-kurs passar dig som gått i anpassad grundskola/gymnasieskola (tidigare kallad särskola) eller fått extra stöd i skolan.

 • biodlare
  Yrkesbiodling och dess biprodukter, grundkurs

  Bli yrkesbiodlare! Intresset för biodling ökar generellt i Sverige, inte minst för att fler och fler inser binas betydelse för pollinering och biologisk mångfald. Utrustningen är lättare och därför kan fler bedriva biodling.  Måndag 26 februari 2024 startar nästa årskurs med entusiastiska kursdeltagare. Sen ansökan till Fristads folkhögskola omgång av kursen 2024 är öppen för löpande ansökan.

 • Hanterar minibikupor
  Yrkesbiodling och dess biprodukter, fördjupning

  Nu finns det möjlighet att fördjupa dina kunskaper inom yrkesbiodling ytterligare! Ca vart tredje år kommer Fristads folkhögskola att erbjuda en påbyggnadsutbildning för redan yrkesverksamma biodlingsföretagare. Första omgången planeras att starta i slutet av januari 2025. Det blir ett uppehåll i kursen under juni månad när det är som mest intensivt i bigårdarna.

 • Synkurser som konferens

  Fristads folkhögskola har tidigare erbjudit kurser för synskadade i skolans regi, något vi i dagsläget inte längre gör. Däremot har vi fortfarande lokaler anpassade för synkurser om man vill hålla en kurs i egen regi som en konferens.

 • Samlad bild med 2022 års sommarkurser
  Sommarkurser 2024 - inställt

  Inte heller sommaren 2024 kommer Fristads folkhögskola att kunna erbjuda sommarkursverksamhet. Vi använder våra deltagarveckor till långa kurser under läsåret.

Besök Fristads folkhögskolas webbplats