Grebbestads folkhögskola

Mitt i Grebbestad, i norra Bohuslän ligger Grebbestads folkhögskola som grundades 1875 och hade redan då en tydlig hantverksinriktning.

Alla kurser

 • Allmän kurs på distans

  Allmän kurs på distans är utbildningen för dig som saknar hela eller delar av gymnasiet och vill ta ett steg närmare fortsatta studier på högskola eller universitet. Genom distansstudier får du möjlighet att styra över din egen tid. Studierna sker både enskilt och i grupp. Välkommen med din ansökan!

 • Friluftsliv

  Utveckla ditt friluftslivsintresse i en fantastisk miljö. Med direkt närhet till hav, skog, berg och sjöar har vi förutsättningarna för ett omväxlande och innehållsrikt läsår fyllt av spännande upplevelser.

 • Trä möbelhantverk, påbyggnad

  Skissa, formge och bygg dina egna möbler. Kursen vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper inom möbelsnickeri och formgivning.

 • Trä möbelhantverk

  Kursens passar dig som vill få grundläggande kunskaper inom trähantverk och möbelsnickeri. Du kommer få lära dig hantverket genom traditionella slöjd och finsnickeritekniker och utveckla detta vidare i möbelhantverket.

 • Textilt hantverk

  Det här är kursen för dig som vill arbeta i textila material och lära dig hantverket från grunden. Kursen ger dig bra kunskap och erfarenheter för vidare studier inom det textila området.

 • Marinbiologi

  En ettårig kurs på heltid i Sveriges artrikaste marina miljö. Utbildningen är helt unik för svenska folkhögskolor. För att kunna läsa liknande ämnen i den omfattning som vi gör krävs annars att man studerar på universitet/högskola. Kursen ger dig möjlighet att fördjupa dig inom marinbiologi, men även att lära dig att navigera på havet.

 • Keramik

  Från lera till kopp, en grundkurs för dig som vill dreja och skapa keramik.

 • Allmän kurs Silver och smycke

  Lär dig ett hantverk i nya spännande material. Skapa smycken och föremål i silver, mässing, plexi och koppar. Komplettera samtidigt dina grundläggande behörigheter för högskola och yrkeshögskola.

 • Allmän kurs - Bild och form

  Teckning och måleri, grafik och foto. Utveckla din kreativitet på nya spännande sätt! Komplettera samtidigt dina grundläggande behörigheter för högskola och yrkeshögskola.

 • Allmän kurs - Marinbiologi

  En ettårig kurs i Sveriges artrikaste marina miljö där du får fördjupa dig inom marinbiologi men även lära dig grunderna i att navigera på havet. Utbildningen är helt unik för svenska folkhögskolor. Komplettera samtidigt dina grundläggande behörigheter för högskola och yrkeshögskola.

 • Allmän kurs - Högskoleförberedande

  Utveckla din studieteknik och förbered dig för högre studier. Genom att arbeta tillsammans med andra och på egen hand kommer du få hjälp att nå dina mål på nya och roliga sätt. Komplettera samtidigt dina grundläggande behörigheter för högskola och yrkeshögskola.

Besök Grebbestads folkhögskolas webbplats