Grebbestads folkhögskola

Mitt i Grebbestad, i norra Bohuslän ligger Grebbestads folkhögskola som grundades 1875 och hade redan då en tydlig hantverksinriktning.

Allmän kurs

 • Allmän kurs på distans

  Allmän kurs på distans är utbildningen för dig som saknar hela eller delar av gymnasiet och vill ta ett steg närmare fortsatta studier på högskola eller universitet. Genom distansstudier får du möjlighet att styra över din egen tid. Studierna sker både enskilt och i grupp. Välkommen med din ansökan!

 • Allmän kurs Hälsa och livsstil

  Mår du bra inuti syns det utanpå och tvärt om. Hälsa och livsstil vänder sig till dig som vill lära dig mer om hälsa både praktiskt och teoretiskt samtidigt som du kan komplettera dina grundläggande behörigheter för högskola och yrkeshögskola.

 • Allmän kurs Silver och smycke

  Lär dig ett hantverk i nya spännande material. Skapa smycken och föremål i silver, mässing, plexi och koppar. Komplettera samtidigt dina grundläggande behörigheter för högskola och yrkeshögskola.

 • Allmän kurs Bild och form

  Teckning och måleri, grafik och foto. Utveckla din kreativitet på nya spännande sätt! Komplettera samtidigt dina grundläggande behörigheter för högskola och yrkeshögskola.

 • Allmän kurs Marinbiologi

  En ettårig kurs i Sveriges artrikaste marina miljö där du får fördjupa dig inom marinbiologi men även lära dig grunderna i att navigera på havet. Utbildningen är helt unik för svenska folkhögskolor. Komplettera samtidigt dina grundläggande behörigheter för högskola och yrkeshögskola.

 • Allmän kurs Plus

  Vidga dina vyer, ge dina studier en chans till. Att "våga" kan vara både frigörande och utvecklande. Hitta din egen rytm och förändra ditt liv. Kursen går att läsa på hel eller halvfart.

Särskild kurs

 • Särskild kurs Friluftsliv i marin miljö

  En ettårig friluftsutbildning i marin miljö där du under året får utveckla dina kunskaper från grunden. Med skolans unika läge med närhet till såväl hav som skog har utbildningen de bästa förutsättningarna för ett spännande och omväxlande friluftsliv.

 • Trä - möbelhantverk, påbyggnad

  Skissa, formge och bygg dina egna möbler. Kursen vänder sig till dig som fördjupa dina kunskaper inom möbelsnickeri och formlära. För att gå kursen bör du ha gått kursen trä-möbelhantverk hos oss eller kunna uppvisa motsvarande kunskaper.

 • Trä - möbelhantverk

  Från slev till skåp. I denna ettåriga utbildning får du grundläggande kunskaper inom slöjd, form och möbelsnickeri.

 • Särskild kurs Textilt hantverk

  Det här är kursen för dig som vill arbeta i textila material och lära dig hantverket från grunden. Kursen ger dig bra kunskap och erfarenheter för vidare studier inom det textila området.

 • Särskild kurs Keramik

  Från lera till kopp, en grundkurs för dig som vill dreja och skapa keramik. 

 • Särskild kurs Marinbiologi

  En ettårig kurs på heltid i Sveriges artrikaste marina miljö. Utbildningen är helt unik för svenska folkhögskolor. För att kunna läsa liknande ämnen i den omfattning som vi gör krävs annars att man studerar på universitet/högskola. Kursen ger dig möjlighet att fördjupa dig inom marinbiologi, men även att lära dig att navigera på havet.

Din sökning resulterade inte i några träffar.

Besök Grebbestads folkhögskolas webbplats