Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Grebbestads folkhögskola

Mitt i Grebbestad, i norra Bohuslän ligger Grebbestads folkhögskola som grundades 1875 och hade redan då en tydlig hantverksinriktning.

Allmän kurs

 • Mår du bra inuti syns det utanpå och tvärt om. Hälsa och livsstil vänder sig till dig som vill lära dig mer om hälsa både praktiskt och teoretiskt samtidigt som du kan komplettera dina grundläggande behörigheter för högskola och yrkeshögskola.

 • Lär dig ett hantverk i nya spännande material. Skapa smycken och föremål i silver, mässing, plexi och koppar. Komplettera samtidigt dina grundläggande behörigheter för högskola och yrkeshögskola.

 • Hav och skärgård. Djupa skogar, branta berg och trolska sjöar. Gemenskap och äventyr. Paddla, vandra, skrinna och klättra. Upplev norra Bohusläns omväxlande natur tillsammans med dina kurskamrater och hitta nya sidor hos dig själv. Komplettera samtidigt dina grundläggande behörigheter för högskola och yrkeshögskola.

 • Teckning och måleri, grafik och foto. Utveckla din kreativitet på nya spännande sätt! Komplettera samtidigt dina grundläggande behörigheter för högskola och yrkeshögskola.

 • En ettårig kurs i Sveriges artrikaste marina miljö där du får fördjupa dig inom marinbiologi men även lära dig grunderna i att navigera på havet. Utbildningen är helt unik för svenska folkhögskolor. Komplettera samtidigt dina grundläggande behörigheter för högskola och yrkeshögskola.

 • Vidga dina vyer, ge dina studier en chans till. Att "våga" kan vara både frigörande och utvecklande. Hitta din egen rytm och förändra ditt liv.

Särskild kurs

 • En ettårig friluftsutbildning i kustnära miljö där du under året får utveckla dina kunskaper från grunden. Med skolans unika läge med närhet till såväl hav som skog har utbildningen de bästa förutsättningarna för ett spännande och omväxlande friluftsliv.

 • På Textil-påbyggnad kan du som har gått ”Textilt hantverk - grund" eller har motsvarande kunskaper fördjupa dig inom textilt hantverk under en eller två terminer.

 • Scenkonst - kropp, rum och rörelse. Under ett år får du enskilt och i grupp möjlighet att utveckla dig själv och ditt skapande. Från grundträning och improvisation tar vi oss vidare till scenisk komposition och mötet med publiken.

 • Kursen vänder sig till dig som vill utveckla dina kunskaper inom matlagning och livsmedelsförädling med fokus på hållbarhet och minskat miljöavtryck. Jobbar du, har du jobbat som kock eller har du erfarenhet av matlagning. Kursen passar dig som har tidigare erfarenheter och utbildning inom mat och livsmedelsbranschen. Vill du fördjupa dina kunskaper inom hållbar mat från hav, skog och jord är det här kursen för dig.

 • Skissa, formge och bygg dina egna möbler. Kursen vänder sig till dig som fördjupa dina kunskaper inom möbelsnickeri och formlära. För att gå kursen bör du ha gått kursen trä-möbelhantverk hos oss eller kunna uppvisa motsvarande kunskaper.

 • Från slev till skåp. I denna ettåriga utbildning får du grundläggande kunskaper inom slöjd, form och möbelsnickeri.

 • Det här är kursen för dig som vill arbeta i textila material och lära dig hantverket från grunden. Kursen ger dig bra kunskap och erfarenheter för vidare studier inom det textila området.

 • Från lera till kopp, en grundkurs för dig som vill dreja och skapa keramik. 

 • En ettårig kurs på heltid i Sveriges artrikaste marina miljö. Utbildningen är helt unik för svenska folkhögskolor. För att kunna läsa liknande ämnen i den omfattning som vi gör krävs annars att man studerar på universitet/högskola. Kursen ger dig möjlighet att fördjupa dig inom marinbiologi, men även att lära dig att navigera på havet.

Distanskurser

Besök Grebbestads folkhögskolas webbplats

Senast uppdaterad: 2022-02-22 13:41