Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Göteborgs folkhögskola

Göteborgs folkhögskola är en av Sveriges största folkhögskolor och finns på Nya Varvet och i Biskopsgården.

Kurser på Göteborgs folkhögskola

 • Samtal mellan deltagare Göteborgs folkhögskola

  Du som inte läst svensk grundskola kan under 1 år läsa in grundskolans årskurs 9 på vår filial i Biskopsgården. Kursen passar även dig som har annat modersmål än svenska. Du kan söka studiemedel ifrån CSN.

 • Grupparbete med dator Göteborgs folkhögskola

  Oavsett om målet är att komma in på drömutbildningen eller att bilda och utbilda dig i lugn och ro, kommer du hos oss att få kunskaper och färdigheter för hela livet. Allmän kurs gymnasienivå är en behörighetsgivande kurs som ger dig möjlighet att läsa vidare på högskola/universitet eller yrkeshögskola.  Du kan söka studiemedel från CSN. På huvudskolan Nya Varvet kan du läsa årskurs 1-3. På vår filial i Biskopsgården kan du läsa årskurs 1 och 2 på gymnasienivå för att sedan fortsätta dina studier på Nya Varvet.

 • deltagare tittar i kamera

  Vill du utveckla ditt eget filmberättande? Film och media är en växande bransch med nya möjliga vägar som kräver en stark grund att stå på. Vi har ett nära samarbete med branschen. Utbildningen är 1-årig med möjlighet att söka 1-års fördjupningskurs. Kursen är CSN berättigad.

 • Fritidledarlinjen står på rad på en gräsmatta och en har ögonbindel i en samarbetsövning.

  Är du en person som vill göra skillnad i andra människors liv genom att engagera dig för att vara en positiv och bekräftande kraft? Då ska du studera till Fritidsledare. Uppdraget som fritidsledare innebär att i ditt arbete stärka människor, både som individ och samhällsmedborgare. Det handlar om att lyfta fram fritidens värde och få människor att må bra. Målgruppen är främst barn och ungdom.

 • tre deltagare

  Göteborgs folkhögskola erbjuder under hösten 2022 en 15 veckors fortbildning på distans för fritidsledare som är verksamma inom öppen fritidsverksamhet.

 • tre kvinnor vid ett bord

  Funderar du på att starta eget företag? Har du yrkesmässiga kunskaper inom till exempel turism, hantverk, trädgård, konst eller kultur? Under den här distanskursen får du kunskap om hur du kan utveckla din affärsidé till ett hållbart företag samtidigt som du får möjlighet att diskutera dina idéer med andra. Ansöker gör du i vår ansökningsmodul i Schoolsoft. Länken finner du längst ned på denna sida.

 • Måltidsbiträde matlagning

  Vill du komma ut i arbetslivet och samtidigt ha chansen att kunna studera vidare? Då är allmän kurs på grundskolenivå med inriktning måltidsbiträde och lokalvårdare perfekt för dig.

 • två kvinnor på golvet

  Är du nyfiken på om skådespeleri är något du vill satsa på? Vill du förbereda dig för högre skådespelarutbildning? Vi erbjuder en ettårig kurs på heltid för dig som vill undersöka och utveckla dina färdigheter i skådespeleri tillsammans med andra som delar ditt intresse.

 • undersköterskor i arbete

  Är du intresserad av människors hälsa och vill jobba som vårdbiträde eller undersköterska i framtiden?

 • deltagare

  Vill du arbeta med människor som är i behov av vård och omsorg? Genom denna utbildning kan du ta det första steget mot yrkesarbete inom vården.

 • Man och kvinna med bokstäver i bakgrunden

  Hos oss kan du läsa Sfi på B, C och D-nivå. Du läser 15 timmar i veckan. Vi har inga nybörjarkurser, så du måste kunna lite svenska innan du börjar hos oss. Vi gör intervjuer med alla sökande innan kursstart.

 • Är du  arbetssökande och saknar slutbetyg ifrån grund- eller gymnasieskola? Vill du testa om studier är något för dig? Då kan du gå SMF-kursen på Göteborgs folkhögskola.

 • Kvinna och hund

  Vill du arbeta med hund? Yrken inom hund är en starkt växande bransch med möjligheten att kombinera yrkesliv och hobby. Kanske vill du starta eget företag eller söka anställning?

Besök Göteborgs folkhögskolas webbplats

Senast uppdaterad: 2022-02-22 13:42