Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Göteborgs folkhögskola

Göteborgs folkhögskola är en av Sveriges största folkhögskolor och finns på Nya Varvet och i Biskopsgården.

Kurser på Göteborgs folkhögskola

 • Samtal mellan deltagare Göteborgs folkhögskola

  Du som inte läst svensk grundskola kan under 1 år läsa in grundskolans årskurs 9 på vår filial i Biskopsgården. Kursen passar även dig som har annat modersmål än svenska. Du kan söka studiemedel ifrån CSN.

 • Grupparbete med dator Göteborgs folkhögskola

  Oavsett om målet är att komma in på drömutbildningen eller att bilda och utbilda dig i lugn och ro, kommer du hos oss att få kunskaper och färdigheter för hela livet. Allmän kurs gymnasienivå är en behörighetsgivande kurs som ger dig möjlighet att läsa vidare på högskola/universitet eller yrkeshögskola.  Du kan söka studiemedel från CSN. På huvudskolan Nya Varvet kan du läsa årskurs 1-3. På vår filial i Biskopsgården kan du läsa årskurs 1 och 2 på gymnasienivå för att sedan fortsätta dina studier på Nya Varvet.

 • deltagare tittar i kamera

  Vill du utveckla ditt eget filmberättande? Film och media är en växande bransch med nya möjliga vägar som kräver en stark grund att stå på. Vi har ett nära samarbete med branschen. Utbildningen är 1-årig med möjlighet att söka 1-års fördjupningskurs. Kursen är CSN berättigad.

 • Fritidledarlinjen står på rad på en gräsmatta och en har ögonbindel i en samarbetsövning.

  Fritidsledarutbildningen ska utbilda ledare med fokus på att skapa en meningsfull fritid för alla människor, men huvudsakligen barn och unga. Utgångspunkten ligger i ett främjande förhållningssätt och att i arbetet använda sig av var och ens styrkor och förmågor.

 • tre deltagare
 • Tre deltagare i naturen

  Vill du arbeta med socialiserande och inkluderande insatser för alla människor med fokus på barn och ungdomar samt familjer med behov av socialpedagogiska förändringsprocesser?

 • tre kvinnor vid ett bord

  Funderar du på att starta eget företag? Har du yrkesmässiga kunskaper inom till exempel turism, hantverk, trädgård, konst eller kultur? Under den här distanskursen får du kunskap om hur du kan utveckla din affärsidé till ett hållbart företag samtidigt som du får möjlighet att diskutera dina idéer med andra. Ansöker gör du i vår ansökningsmodul i Schoolsoft. Länken finner du längst ned på denna sida.

 • Måltidsbiträde matlagning

  Vill du komma ut i arbetslivet och samtidigt ha chansen att kunna studera vidare? Då är allmän kurs på grundskolenivå med inriktning måltidsbiträde och lokalvårdare perfekt för dig.

 • två kvinnor på golvet

  Är du nyfiken på om skådespeleri är något du vill satsa på? Vill du förbereda dig för högre skådespelarutbildning? Vi erbjuder en ettårig kurs på heltid för dig som vill undersöka och utveckla dina färdigheter i skådespeleri tillsammans med andra som delar ditt intresse.

 • Man och kvinna med bokstäver i bakgrunden

  Hos oss kan du läsa Sfi på B, C och D-nivå. Du läser 15 timmar i veckan på dagtid. Vi har inga nybörjarkurser, så du måste kunna lite svenska innan du börjar hos oss. Vi gör intervjuer med alla sökande innan kursstart. Vi har också studiehandledning på modersmål (somaliska, arabiska och turkiska).

 • Är du  arbetssökande och saknar slutbetyg ifrån grund- eller gymnasieskola? Vill du testa om studier är något för dig? Då kan du gå SMF-kursen på Göteborgs folkhögskola.

 • Kvinna och hund

  Vill du arbeta med hund? Yrken inom hund är en starkt växande bransch med möjligheten att kombinera yrkesliv och hobby. Kanske vill du starta eget företag eller söka anställning?

 • Svart labrador i fönster

  Vill du arbeta med hund? Yrken inom hund är en starkt växande bransch med möjligheten att kombinera yrkesliv och hobby. Kanske vill du starta eget företag eller söka anställning? Möjligheterna är många med rätt utbildning och kunskap.

Besök Göteborgs folkhögskolas webbplats

Senast uppdaterad: 2022-02-22 13:42