Göteborgs folkhögskola

Göteborgs folkhögskola är en av Sveriges största folkhögskolor och finns på Nya Varvet och i Biskopsgården.

Kurser på Göteborgs folkhögskola

 • två deltagare diskuterar i en soffa
  Allmän kurs gymnasienivå

  Oavsett om målet är att komma in på drömutbildningen eller att bilda och utbilda dig i lugn och ro, kommer du hos oss att få kunskaper och färdigheter för hela livet. Allmän kurs gymnasienivå är en behörighetsgivande kurs som ger dig möjlighet att läsa vidare på högskola/universitet eller yrkeshögskola. 

 • Tjej spelar gitarr
  Allmän kurs Musik

  Är du intresserad av att spela, sjunga och skapa musik med andra? Behöver du komplettera dina gymnasiestudier för att få en högskolebehörighet? Då är allmän kurs med musikinriktning något för dig!

 • collie
  Allmän kurs Hund

  Yrken inom hund är en starkt växande bransch med möjligheten att kombinera yrkesliv och hobby.

 • två deltagare i laboratoriemiljö
  Allmän kurs Natur

  Vill du studera kemi, fysik och biologi? På vår naturvetenskapliga inriktning kan du koncentrera dig på dessa ämnen. Du får chans att under två år lära dig grunderna för att kunna förstå och fördjupa dig i spännande och aktuella ämnesområden, som genteknik, energifrågor och klimatförändringar. Vi studerar ny teknik och forskning. Vi diskuterar de ofta svåra etiska frågeställningar som forskningen ställer oss inför.

 • deltagare tittar i kamera
  Filmproduktionsutbildning

  Vill du utveckla ditt eget filmberättande? Film och media är en växande bransch med nya möjliga vägar som kräver en stark grund att stå på. Vi har ett nära samarbete med branschen. Utbildningen är 1-årig med möjlighet att söka 1-års fördjupningskurs. Kursen är CSN berättigad.

 • tillitsövning
  Fritidsledarutbildning

  Fritidsledarutbildningen ska utbilda ledare med fokus på att skapa en meningsfull fritid för alla människor, men huvudsakligen barn och unga. Utgångspunkten ligger i ett främjande förhållningssätt och att i arbetet använda sig av var och ens styrkor och förmågor.

 • Tre deltagare i naturen
  Socialpedagogutbildning

  Vill du arbeta med socialiserande och inkluderande insatser för alla människor med fokus på barn och ungdomar samt familjer med behov av socialpedagogiska förändringsprocesser?

 • tre deltagare i köksmiljö
  Måltidsbiträde och lokalvårdare med språkstöd

  Vill du komma ut i arbetslivet och samtidigt ha chansen att kunna studera vidare? Då är kursen måltidsbiträde och lokalvårdare perfekt för dig.

 • två kvinnor på golvet
  Teater - Skådespeleri och teaterproduktion

  Är du nyfiken på om skådespeleri är något du vill satsa på? Vill du förbereda dig för högre skådespelarutbildning? Vi erbjuder en ettårig kurs på heltid för dig som vill undersöka och utveckla dina färdigheter i skådespeleri tillsammans med andra som delar ditt intresse.

 • SMF- studiemotiverande kurs

  Är du  arbetssökande och saknar slutbetyg ifrån grund- eller gymnasieskola? Vill du testa om studier är något för dig? Då kan du gå SMF-kursen på Göteborgs folkhögskola.

 • Kvinna och hund
  Hunddagisföreståndare

  Vill du arbeta med hund? Yrken inom hund är en starkt växande bransch med möjligheten att kombinera yrkesliv och hobby. Kanske vill du starta eget företag eller söka anställning?

 • Svart labrador i fönster
  Yrkeskurs med inriktning Hundpsykologi

  Vill du arbeta med hund? Yrken inom hund är en starkt växande bransch med möjligheten att kombinera yrkesliv och hobby. Kanske vill du starta eget företag eller söka anställning? Möjligheterna är många med rätt utbildning och kunskap.

Besök Göteborgs folkhögskolas webbplats