Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sammanhållen utbildning presenterades för politiker

Texten "Sammanhållna utbildningen, En helt annan chans" mot en ljus bakgrund.

7 december presenterade Kunskapsförbundet Väst arbetet med Sammanhållen utbildning för personalföreträdare, fackliga och politiker i Trollhättan och Vänersborg.

– Vi fick fin respons efteråt, skriver Linda Viktorsson Ciabatti, kurator på Kunskapsförbundet Väst, i ett mejl.

Presentationen genomfördes under ett hybridmöte, där ledningen för Kunskapsförbundet Väst var på plats och övriga personer deltog via länk. Fjorton politiker och tre personalföreträdare/fackligt engagerade lyssnade på hur arbetet med kursen fortskridit.

Individuell studietakt och löpande inskrivning

På utbildningen kan man läsa ämnen på grundskole- och gymnasienivå samt även få mer kunskaper inom till exempelvis hälsa, friskvård och studieteknik. Arbetet sker utifrån ett helhetsperspektiv för att studierna ska fungera för individen.

Individuell studietakt, löpande inskrivning, förebyggande stödsamtal med kurator, möjlighet till bildstöd och att göra av med överskottsenergi under lektionerna är några exempel på anpassningar som görs.

Upplägget riktar sig till personer som av olika anledningar har skolmisslyckanden med sig i bagaget. Under presentationen berättade Linda att behovet av att gå Sammanhållen utbildning är stort och att det för närvarande råder kö för att få börja – detta trots att utbildningen vuxit väldigt mycket. Det är mångdubbelt fler inskrivna än när kursen startade.

22 personer behöriga att söka yrkesutbildningar under 2021

Linda lyfte även fram att 11 elever som gått Sammanhållen utbildning in på yrkesutbildningar de länge drömt om att få gå vårterminen 2021. Under höstterminen blev ytterligare 11 personer behöriga att söka till en yrkesutbildning. Kunskapsförbundet Väst har även ett skyddsnät om några inte skulle bli antagna – det erbjuds möjlighet att läsa andra kurser medan man hittar en ny väg framåt.

Senast uppdaterad: 2022-01-19 10:38