Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hälsolitteracitet

Hälsolitteracitet är ett begrepp på förmågan att förstå och använda hälsoinformation på ett sätt som främjar god hälsa. Hälsolitteraciteten ökar när människor ges möjlighet att diskutera hälsofrågor på ett sätt som stärker förmågan att fatta välgrundade beslut, samt när de som möter individerna har kulturkompetens i bemötande. Kompetensutvecklingen kan ge ökad förståelse för de utmaningar som tredjelandsmedborgare med låg hälsolitteracitet har och hur vi som medarbetare kan arbeta med hälsolitteracitet på olika sätt i våra verksamheter.

Arrangör: Helhetslyftet. Form: Webb
Kontakt: Sofia Vingård, sofia.vingard@vgregion.se

Webbträffar - för alla som vill

Krig och tortyr och dess konsekvenser - Kris- och traumamottagning & Flyktingbarnmottagning

Föreläsare kommer att berätta mer om hur konsekvenser av krig och tortyr kan ha sin påverkan inom vardagen, både inom det privata livet men även i det sociala livet och arbetslivet. Hur trauma kan yttra sig i kroppen och vilka svårigheter det kan ge i kontakten och planeringen inom olika instanser. Vikten av att ha med barn- och familjeperspektiv i mötet med deltagare/klienter/studerande.

För alla: Teams, 5 september

Minoritetsstress

Föreläsning med Hinda Talal. Mer information finns i Regionkalendern.

För alla: Teams, 12 oktober

 

Medfinansieras av Europeiska unionen