Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Yrkeskurs vård och omsorg (Dalslands folkhögskola i Trollhättan)

Bli yrkesutbildad inom en bransch där det råder brist på arbetskraft! Det finns extra lärarresurser på plats för att stötta dig genom studietiden. När du har genomfört studierna med godkänt resultat har du de praktiska och teoretiska kunskaper som krävs för att arbeta som undersköterska.

Kursupplägget motsvarar Skolverkets och Vård- och omsorgscolleges gemensamma nationella yrkespaket som är utformat för arbetet som undersköterska. Under studietiden varvas klassrumsundervisning med teori och praktik.

Under en del av kursen genomför du Arbetsplatsförlagt Lärande (APL) och får en inblick hur saker fungerar inom vården.

Känns de teoretiska bitarna utmanande? Vi har extra lärarresurser på plats inom denna utbildning för att du ska lyckas med studierna och få trivsamma år på folkhögskolan. Vi vet också att många med läs- och skrivsvårigheter ibland tvekar att söka utbildningar. Tveka inte! Det finns specialpedagogiska resurser på plats för att hjälpa just dig!

 

Ansökan och kurshemsida

Du ansöker via kursens hemsida (länk nedan).

Läs mer om Yrkeskurs vård och omsorg

 

Fakta om Yrkeskurs vård och omsorg (YVO)

Studietakt: 100 procent.

Förkunskapskrav: Grundläggande krav är avklarad grundskola eller motsvarande. Du behöver ha kunskaper i svenska motsvarande minst SVA-grund.

Kursstart: 24 augusti 2020.

Kursort: Trollhättan

Längd: Två läsår.

CSN: Utbildningen är studiemedelsberättigad

Kostnad deltagare: Undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri, men du betalar 600 kr per termin i materialavgift. Utöver detta betalar du själv för dina böcker.

Kontaktperson: magnus.klang@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-07-03 11:47