Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Yrkeskurs vård och omsorg (Dalslands folkhögskola i Trollhättan)

*OBS* Inga platser kvar HT 2020 *OBS*

Det finns inga platser kvar för höstterminen 2020. Välkommen att ansöka igen nästa antagningsomgång. Du är självklart alltid varmt välkommen att höra av dig med frågor om kursen!

Bli yrkesutbildad inom en bransch där det råder brist på arbetskraft! Det finns extra lärarresurser på plats för att stötta dig genom studietiden. När du har genomfört studierna med godkänt resultat har du de praktiska och teoretiska kunskaper som krävs för att arbeta som undersköterska. Passar deltagare i Vi-projektet som är 18-24 år gamla.

Kursupplägget motsvarar Skolverkets och Vård- och omsorgscolleges gemensamma nationella yrkespaket som är utformat för arbetet som undersköterska. Under studietiden varvas klassrumsundervisning med teori och praktik.

Under en del av kursen genomför du Arbetsplatsförlagt Lärande (APL) och får en inblick hur saker fungerar inom vården.

Känns de teoretiska bitarna utmanande? Vi har extra lärarresurser på plats för att du som är Vi-deltagare ska lyckas med studierna och få trivsamma år på folkhögskolan. 

 

Ansökan och kurshemsida

Antagningen för 2020 är klar och det finns inga platser kvar för hösten 2020, men kontakta oss gärna med frågor om kursen. Varmt välkommen att söka till oss igen vid nästa antagningsomgång.

Läs mer om Yrkeskurs vård och omsorg

Fakta om Yrkeskurs vård och omsorg (YVO)

Studietakt: 100 procent.

Förkunskapskrav: Grundläggande krav är avklarad grundskola eller motsvarande. Du behöver ha kunskaper i svenska motsvarande minst SVA-grund.

Nästa kursstart: 30 augusti 2021 (ansökan öppnar under januari 2021)

Kursort: Trollhättan

Längd: Två läsår.

CSN: Utbildningen är studiemedelsberättigad

Kostnad deltagare: Undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri, men du betalar 600 kr per termin i materialavgift. Utöver detta betalar du själv för dina böcker.

Kontaktperson: magnus.klang@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-09-10 14:41