Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Undersköterskeutbildning (Fristads folkhögskola)

En kurs för dig som vill arbeta med människor. Som undersköterska har du goda chanser att få arbete efter utbildningen. Vi har extra lärarresurser på plats för att stötta dig i studierna. Passar deltagare i Vi-projektet som är 18-24 år gamla.

Undersköterskekursen på Fristads folkhögskola är två år lång. Du får kunskaper i att möta människors behov och hur man vårdar patienter på ett yrkesmässigt sätt. Teoretiska och praktiska uppgifter varvas med APL (arbetsplatsförlagt lärande). Kursinnehållet bygger på utbildningspaketet Undersköterska som tagits fram av Skolverket.

Känns de teoretiska bitarna utmanande? Vi har extra lärarresurser på plats inom denna utbildning för att du ska lyckas med studierna och få trivsamma år på folkhögskolan. Vi vet också att många med läs- och skrivsvårigheter ibland tvekar att söka utbildningar. Tveka inte! Det finns specialpedagogiska resurser på plats för att hjälpa just dig!

Kurshemsida och ansökan

Genom knappen nedan kan du läsa mer om undersköterskeutbildningen på Fristads folkhögskolas hemsida och klicka dig vidare till ansökan.

Läs mer om undersköterskeutbildningen

Fakta om undersköterskekursen

Kurslängd: 2 år

Arrangör och studieort: Fristads folkhögskola, 12 km norr om Borås.

Studietakt: Helfart

Kursstart: 5/10

Behörighetskrav: Du ska fylla minst 18 år det året kursen startar och ha minst betyget E eller behörighet från folkhögskolans allmänna kurs i svenska/svenska som andraspråk och i samhällskunskap på grundskolenivå.

Kostnader: Undervisningen är avgiftsfri. Som vuxenstuderande förväntas man dock generellt själv köpa sin litteratur och anteckningsmaterial m.m. Folkhögskolan tar ut en serviceavgift som för heltidsstudier innebär 1700 kr per termin. 

Utöver serviceavgiften förväntas du betala ungefär 600 kr för läroböcker per år. Även kostnader för studiebesök (resor dit och ev entréavgifter) kan tillkomma.

Kontaktperson: anette.rosin@vgregion.se

 

Senast uppdaterad: 2020-08-16 18:32