Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sammanhållen utbildning i klass (Kunskapsförbundet Väst)

Hos Kunskapsförbundet Väst kan du läsa kurser i klass. Här finns en lugn miljö och mycket lärarkontakt. Du studerar helt i din egen takt. Vi har löpande antagning, så startdatumet är flexibelt.

Kort om kursen:

Du kommer att ingå i en klass, med ett hemklassrum i en avgränsad och lugn studiemiljö. Lärarna har sin arbetsplats i anslutning till undervisningen, det är därför lätt för eleven att få kontakt med sin lärare vid behov. Du erbjuds mycket lärarstöd och undervisningen anpassas utefter ditt behov och förutsättningar, helt i din egen studietakt.

I utbildningen ingår det under det första året du är inskriven 400 orienteringspoäng. Fokuset ligger på olika ämnen som hälsa/livsstil, friskvård, studieteknik, digitalisering samt Studie- och Yrkesvägledning. Du kommer vid behov att kunna få extra stöd från ett elevstödteam som är kopplat till utbildningen. Du erbjuds att låna aktuell kurslitteratur. Ett stort fokus kommer ligga på att skapa en miljö som främjar din hälsa och välmående. Vi som arbetar i den sammanhållna utbildningen menar att det är grunden för att du ska kunna tillgodogöra dig undervisningen och på sikt nå betyg i ämnena du läser.   

Vi erbjuder dig möjligheten att studera följande ämnen:

  • På grundnivå – svenska/svenska som andraspråk, matte, engelska och samhällskunskap
  • På gymnasienivå – svenska/svenska som andraspråk, matte, engelska, samhällskunskap, religion, historia, geografi, naturkunskap samt gymnasiearbete
  • Utöver detta ingår orienteringskurser som beskrivs ovan
  • Studietakten i den sammanhållna utbildningen är helt individuell. Det är även flexibelt gällande hur många ämnen du vill läsa samtidigt. Du kan läsa en kurs eller flera, helt beroende på ditt individuella behov. Kurserna har inget bestämt start- eller slutdatum. Du kan starta när som helst under en termin och har sedan möjlighet att läsa kursen tills den blir färdig, oavsett om det tar mer än en termin.

För vem: Passar för dig som saknar flera grundskole- eller gymnasiebetyg och är 19–24 år gammal

Arrangör: Kunskapsförbundet Väst/Vuxenutbildningen

Kursstart: Flexibelt

Ort: Trollhättan

Mer information och ansökan:
Varmt välkommen att kontakta projektledare Linda Viktorsson Ciabatti.
mail: Linda.viktorssonciabatti@kunskapsforbundet.se eller telefon: 072-145 19 85

Besök Kunskapsförbundet här

Senast uppdaterad: 2020-10-26 10:52