Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Mitt liv – mitt val (Dalslands folkhögskola)

”Du väljer själv hur ditt fortsatta liv ska se ut”

Kort om kursen:

Kursen vänder sig speciellt till dig som vill göra en förändring i livet. På sikt kan detta vara en stegvis förflyttning mot egen försörjning och ökad livskvalité.

Vi följer fasta rutiner och startar varje morgon i lugn och ro med att äta frukost, därefter ägnar vi tid åt kursens moment, varje dag avslutar vi det tillsammans och då äter vi lunch. Kurstiden är måndag-fredag kl 9-13

I kursen ingår föreläsningar inom ett flertal områden så som motivation och målsättningar, samhällsinformation, hälsa samt arbets- och studieförberedande aktiviteter. 

Lättare fysisk aktivitet, kreativa inslag och föreläsningar i olika miljöer ingår. 

Vi arbetar tillsammans i en trygg och inspirerande miljö, som skapar förutsättningar, ökad medvetenhet och kunskaper för fortsatta studier, återgång till arbetslivet eller annan sysselsättning.

För vem: Unga vuxna i åldrarna 18-24 år som vill utvecklas i en mindre grupp och göra en nystart i livet. Du kanske har varit sjukskriven, missat delar av grundskolan eller gymnasiet.

Kurslängd: 38 veckor. Ett läsår med start i slutet av augusti.

Studietakt: Halvfart. CSN-berättigad.

Ort: Färgelanda.

Kontaktperson:
Charlotte Day eva.day@vgregion.se

Hur ansöker man:

Du ansöker på kursens hemsida.

Länk till kursen

 

 

 

Senast uppdaterad: 2020-05-25 10:03