Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Jobbspår (Regionservice)

Regionservice i samarbete med Dalslands folkhögskola erbjuder ett jobbspår med fokus på arbetsmarknadskunskap och arbetsplatsförlagd utbildning inom Västra Götalandsregionen.

Upplägg:

I upplägget varvas fysiska träffar och studier på distans med praktik genom Regionservice. När du gått klart utbildningen utfärdar folkhögskolan tillsammans med Regionservice ett intyg där det framgår vilka kunskaper och färdigheter som du tillgodogjort dig. Du får även referenser från den arbetsplats du varit på.

Kursen inleds med två veckors studier, därefter 10 veckor där två dagar i veckan är arbetsplatsförlagda och tre dagar är studier på distans. Sista veckan är en gemensam studievecka. 

 • Du har både stöd av lärare gällande dina studier och en egen handledare på arbetsplats under utbildningen. 
 • Du får möjlighet att fördjupa dig inom det olika yrkesområden, både avseende säkerhet, ord och begrepp samt information hur du kan komma vidare inom yrket. 
 • Du kommer få möjlighet att färdigställa eller uppdatera dina ansökningshandlingar, träna intervjuteknik och få tips i ditt jobbsökande. 
 • Kursen innehåller fördjupning i arbetsmarknadskunskap, etiska frågeställningar och arbetsrätt. 
 • Nya kontaktvägar och referenser.
 • Det kan finnas chans till extrajobb hos Regionservice efter praktiken.

Exempel på praktikområden:

Genom att praktisera på Regionservice blir du en del av blodomloppet som gör så att sjukhusen fungerar. Några exempel på möjliga praktikområden:

Lokalvård

Ett rörligt arbete som ställer höga krav på hygienen, ett arbete där du träffar många människor, både personal, patienter och anhöriga. Du lägger grunden för att säker vård kan utföras på våra sjukhus.

Transportarbetare

Med dragtruck transporterar du bl.a. gods, post, textilier, mat, avfall och kemikalier till och från sjukhusets avdelningar. Du lägger grunden till att vårdpersonalen får det material de behöver för att utöva rätt vård.

Materialförsörjning

Du arbetar på avdelningar med att beställa, packa upp och fylla på avdelningens förråd av textilier och förbrukningsvaror. Du bidrar till att ge vårdpersonalen mer tid till annat patientarbete.

Servicemedarbetare

Du arbetar i ett avdelningskök med att beställa varor, mat samt servera mat till avdelningens patienter. Arbetet innehåller även slutstäd och att iordningställa rummet för nästa patient. Du bidrar till att ge vårdpersonalen mer tid till annat patientarbete.

Patienttransporter

Du träffar många människor, både personal och patienter, i ett arbete där det snabbt kan skifta från lugnt till mycket arbete. Du kör labbprover eller patienter i säng eller rullstol mellan olika avdelningar. Du bidrar till att ge vårdpersonalen mer tid till annat patientarbete.

Tekniker

Du arbetar med leverans och underhåll av olika hjälpmedel. Med ditt intresse för att meka eller plocka isär elektronisk apparatur bidrar du till att underlätta vardagen för medborgare med behov av hjälpmedel.

Köksbiträde

Du arbetar i sjukhusets kök med att förbereda och tillaga mat samt disk och renhållning av köket. Du bidrar till att våra patienter får vällagad och god mat. I Fyrbodal finns det även möjlighet att arbeta som serveringsbiträde i sjukhusrestaurangen.

Arrangör

Dalslands folkhögskola och Regionservice.

För vem

En praktik för dig i åldrarna 18-24 år som:

 • Är inskriven på Arbetsförmedlingen/som arbetssökande i din kommun.
 • Är intresserad av service
 • Behöver arbetslivserfarenhet
 • Vill ha en praktik där du gör skillnad!

Under din praktik kommer du att träffa många människor, därför är det viktigt att du talar god svenska och kan läsa och förstå arbetsinstruktioner. Det är viktigt att du har ordningssinne och vågar fråga om du inte förstår. Du behöver även tycka att det är viktigt att komma i tid. Alla arbetsuppgifter ställer krav på god fysisk förmåga där du rör på dig större delen av dagen.

Arbetsplatsen är rökfri. Av hygienskäl bör vara du beredd på att arbeta i ändamålsenliga kläder.

Kurstider och plats

Start 18 jan. Kursen är 13 veckor lång.
 

Kursen består av distansstudier med några fysiska träffar på Regionens hus i Vänersborg samt arbetsplatsförlagd utbildning i någon av Västra Götalandsregionens verksamheter i Sjuhärad eller Fyrbodal.

Finansiering

Kursen är inte CSN-finansierad.

 

Ansökan

Prata med din kontaktperson på Arbetsförmedlingen eller kommunen om du är intresserad av att söka kursen.

 • Sista dag att ansöka är söndag 20 dec
 • 23 dec skickar vi ut kallelser till intervjuer
 • 7 jan intervju Borås
 • 8 jan intervju Vänersborg

Länkar till anställda i kommuner inom Vi-projektet/på Arbetsförmedlingen

Om jobbspåret passar en arbetssökande inom målgruppen kan ni be personen göra en ansökan via länkarna nedan. Tänk på att kursen inte är CSN-finansierad!

Ansök till platser i Borås/Alingsås

Ansök till platser i Trollhättan/Uddevalla/Vänersborg

Senast uppdaterad: 2020-11-16 16:24