Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kickoff Vi-projektet

Inspelning och material från Vi-projektets kickoff.

Tack till alla som deltog på vår kickoff! Här kommer en film från hela Zoomeventet. Vi har klipp bort pauser m.m. Ni kan också hoppa direkt till några av dagens programpunkter.

Titta från början av filmen

Hoppa direkt till Therese Ydréns presentation av projektet.

Ladda ner presentationen som Therese Ydrén visade. (pdf)

Hoppa direkt till Hans Abrahamssons presentation "Vår tids stora samhällsomdaning".

Ladda ner Hans Abrahamssons presentation. (pdf)

Kickoff Vi-projektet och uppstart av kompetensutvecklingen: den medskapande processen

Tid: Kl. 13.00-16.15 onsdag 2 september 2020

Plats: Zoom

Anmälan till: annika.plate.kihlstrand@vgregion.se

Att ge bättre möjligheter för unga utan varken arbete eller studier (UVAS) är Vi-projektets mål och en viktig del i det arbetet är att vi alla som arbetar inom projektet delar med oss av goda erfarenheter och arbetssätt. Nära 30 kommuner och organisationer samverkar inom Vi-projektet och den 2 september inbjuds alla partner inom Vi att delta på virtuell kickoff för projektet som också är uppstart av kompetensutvecklingsinsatsen; den medskapande processen!

Webbinariet arrangeras tillsammans med Freds- och utvecklingsforskaren Hans Abrahamsson och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF).

Kl. 13.00 öppnar vi de digitala dörrarna till ett fullspäckat webbinarium. Vi kommer att samlas på Zoom (utskick av länk sker i separat mail). Mer information om dagen följer nedan. Varmt välkomna!

Dagens programpunkter:

Therese Ydrén – Introduktion av Vi-projektet 

Regionutvecklare Therese Ydrén är projektledare för Vi-projektet som ägs av Folkhögskoleförvaltningen, Västra Götalandsregionen. Therese har mångårig erfarenhet av att driva stora komplexa EU-finansierade projekt inom arbetsmarknad-, integration och utbildning. Therese kommer att ge en övergripande presentation av Vi-projektet och kompetensutvecklingsinsatsen.

Hans Abrahamsson – Vår tids stora samhällsomdaning 

 

Hans Abrahamsson har länge verkat som Freds- och utvecklingsforskare med Göteborgs Universitet som bas. Under de senaste åren har hans stora ambition därutöver varit att koppla ihop forskning med praktik, i och med hans sammanställning av utbildningsserien Omvärldskunskap, samhällsförändring och medborgardialog i samarbete med SKR. (Materialet kan kostnadsfritt laddas ner – se länk nedan!)

Arbetet med utbildningsserien har lett till att Hans besökt ett stort antal kommuner och regioner i landet för att få kunskap om de lokala förutsättningarna i den samhällsutveckling som pågår. En av hans många slutsatser är att myndighetssverige idag står inför komplexa problem där lösningarna endast går att finna tillsammans med de som berörs, och att ett ökat medskapande således stärker demokratin och den sociala hållbarheten. 

Läs mer om Omvärldskunskap, samhällsförändring och medborgardialog

Rebecka Herdevall & Karl Högnesen (MUCF) – Samordningen av lokala utmaningar

 

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) har regeringens uppdrag att stödja lokal organisations- och verksamhetsutveckling för att stärka förutsättningarna för att unga som varken arbetar eller studerar får ett tidigt och samordnat stöd. Under september 2020 kommer MUCF att fokusera på samordningen i Västra Götaland, och Vi-projektet är stolta över att erbjuda alla medarbetare chansen att få ta del av deras viktiga analysarbete.

Mer information om MUCFs uppdrag

Senast uppdaterad: 2020-09-08 16:02