Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kompetensutveckling inom Vi-projektet

Ett av målen för Vi-projektet är att skapa goda förutsättningar för en långsiktig samverkan mellan de aktörer som kommer i kontakt med unga vuxna. För att uppnå detta pågår en medskapandeprocess kontinuerligt under projektet.

Projektets verksamheter, vars medarbetare är i daglig kontakt med unga vuxna, kommer att arbeta med att skapa en samsyn kring den senaste forskningen på området. Verksamheterna kommer även att fördjupa sig i kunskap kring hur möten med unga vuxna kan ske på bästa möjliga respektfulla och konstruktiva sätt för att tillvarata deras livschanser.

Medskapandeprocessen är en fortbildningsinsats för personal i kontakt med unga vuxna utan arbete eller studier, där samsyn bildas genom medskapande reflektion över egna erfarenheter, teoretiska studier samt genom föreläsningar. Processen startar 2 september 2020 och pågår till maj 2022. Det är något hundratal medarbetare i kommuner, folkhögskolor, vuxenutbildningar och andra partners som får erbjudande om att delta.

Kontakta  gärna annika.plate.kihlstrand@vgregion.se om du vill ha mer information.

 

Senast uppdaterad: 2020-05-25 16:59