Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information till deltagare angående Coronavirus (Covid-19)

Denna information riktar sig till dig som deltagare på någon av skolorna Billströmska folkhögskolan, Dalslands folkhögskola, Fristads folkhögskola, Grebbestads folkhögskola, Göteborgs folkhögskola och Vara folkhögskola.

Bakgrund

Under vårterminen 2020 förändrades studier vid Folkhögskoleförvaltningens folkhögskolor till distansstudier efter rekommendationer från folkhälsomyndligheten och regeringen. Regeringen utfärdade nya rekommendationer för gymnasiestudier och vuxenstudier den 29 maj som börjar gälla från den 15 juni.

De föreskrifter som folkhälsomyndligheten utfärdat följer Folkhögskoleförvaltningen med sina folkhögskolor.

Beslut

Studierna på alla Folkhögskoleförvaltningens folkhögskolor bedrivs under höstterminen 2020 så långt som möjligt efter hur kursmålen och deltagarnas utveckling bäst gynnas.

  • Det innebär att vi välkomnar deltagare till alla internat, köken serverar måltider enligt plan och undervisningen bedrivs på de platser som planerats innan Corona.
  • Det innebär vidare att deltagare och lärare bedriver lärande och undervisning i de lokaler som finns på våra skolor med eventuella justeringar i scheman.

Utgångspunkten för folkhögskolorna i Folkhögskoleförvaltningen är att även de teoretiska studierna gynnas av studier i grupp och på plats. Därför är utgångspunkten för hösten 2020 studier på plats på våra folkhögskolor.
Folkhögskoleförvaltningens folkhögskolor förbereder sig på förändrade rekommendationer från folkhälsomyndighet och regering mot distansstudier under hösten 2020.

Anpassning för att bidra till minskad smittspridning

Verksamheten är skyldig att anpassas så att smittspridningen minimeras.
Anpassningar kan behövas inom en rad av områden såsom matservering, gemensamma utrymmen, schemaförändringar som leder till minskad kontakt mellan grupper på folkhögskolorna men också förändring av studiesituationen för enskilda deltagare eller grupper.

Folkhögskoleförvaltningen vill medverka till att minimera smittspridning och ser därför att anpassningar av skolstart och matservering bör göras på alla skolor.

Rektor fattar beslut om anpassningar på grund av föreskrifterna för att minimera smittspridning.

Dokument: Riktlinje för hantering av smittspridning vid Västra Götalandsregionens folkhögskolor hösten 2020

 

Senast uppdaterad: 2020-06-30 14:57